Gecertificeerde trainer

Rik de Groot

Rik staat bekend als een ware teamspeler. Bij alle transformaties heeft hij zich snel aangesloten bij (en teams gevormd om) zowel organisatorische als culturele veranderingen teweeg te brengen.

Hij is op zijn best bij het aanpakken van uitdagingen. Rik hanteert een mensgerichte aanpak bij grootschalige transformaties, omdat het de verandering van mindset bij mensen is die zorgt voor duurzame verandering binnen een organisatie. "Agile is de rode draad in zijn projecten. Maar een agile framework is slechts een middel, nooit het doel op zich." Deze uitspraak is wat Rik aan zijn klanten meegeeft en daarmee het succes & de duurzaamheid van de implementatie verhoogt.

Zijn Master of Science in Strategic Entrepreneurship bewijst zijn drive om problemen van elke omvang op te lossen. Zijn ervaring met grootschalige transformaties omvat agile teamcoaching, coaching van tactisch management en het organiseren van grootschalige evenementen voor massale samenwerking. Hij heeft oplossingen geboden aan de meer technologisch complexe klanten in de volgende industrieën zoals de high-tech halfgeleiderindustrie, IT-infrastructuur, internationale telecommunicatie, spoorweginfrastructuur.

De combinatie van zijn werk als consultant en trainer stelt hem echt in staat om te blijven leren en groeien als expert in organisatieverandering. Rik is een gecertificeerde SPC, wat hem in staat stelt om een SAFe Trainer te zijn bij Highberg Academy. Hij heeft 250+ deelnemers getraind op het gebied van business agility, agile mindset en agile bedrijfsmodellen.